tegels & vloerverwarming de perfecte combinatie

Comfort, gemak en energiebesparend

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming vanwege het comfort en het duurzame energieverbruik. Vloerverwarming zorgt voor de beste verdeling van de temperatuur. Het is hygiënische en bovendien gezonder voor mensen met een allergie. 

Werken met vloerverwarming biedt vele voordelen ten aanzien van gewone radiatoren. De warmte stijgt van de vloer naar het plafond. Op leefhoogte is de temperatuur dus het aangenaamst. Geen zichtbare radiatoren meer in de kamers. Dit is niet alleen mooier, maar geeft ook ruimtewinst.  En zeer geschikt voor mensen met allergie of astma, door minder kans op huisstofmijt, minder circulatie van stof en een betere luchtvochtigheid.

Traditionele vloerverwarming

Bij het traditionele systeem wordt de vloerverwarming aangesloten op de (bestaande) CV met behulp van een speciale regeleenheid. Deze regeleenheid stuurt centrale verwarming-water door een lange kunststof leiding, een soort slang die onder of in de vloer is gemonteerd. De vloer zelf doet dienst als radiator. De warmte spreiding is niet alleen beter, door de relatief lage vloertemperatuur stookt u ook zuiniger. Deze slangen kunnen op matten bevestigd zijn waarover de afdekvloer gestort wordt of kunnen ingefreesd worden in de reeds bestaande afdekvloer. Dit systeem kan als hoofdverwarming dienen of, in combinatie met radiatoren, als bijverwarming.

Elektrische vloerverwarming

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor elektrische vloerverwarming. Dit zijn draden die met tape worden aangebracht op de afdekvloer waarover een dun laagje egaline wordt aangebracht. Het is onder vrijwel elke vloer te plaatsen, als tegels, tapijt, vinyl, natuursteen en pvc. Beide vormen van vloerverwarming mogelijkheden hebben voordelen. In de regel geldt dat elektrische vloerverwarming meer past bij de kleinere ruimtes. Of in renovaties en op plaatsen waar niet genoeg hoogte is om met traditionele vloerverwarming te werken.

- TEGELVIEWER -

Maak uw eigen ontwerp

Met de Tegelviewer kunt u tegels combineren in sfeervolle ruimtes. Maak de mooiste combinaties met vloer- en wandtegels in alle ruimtes van de woning. Boordevol inspirerende sfeerfoto’s en informatie. 

- TEGELZOEKER -

Bekijk onze tegelcollectie

Keuze uit 1500 tegels voor iedere woonstijl. Boordevol info en sfeerfoto’s 

Blijf op de hoogte

Emo que del erum et il inis a nonsedi si quiam fuga. Occusdam nectemp orenistias parum rerunt la que aute omnim venducilles sus sum volorem quiamusanda int, quam, soleseque odipsap erestec aborio vel mo quiberum vernatempor maion rehent quoditibus dit fuga. Um debis audaepe ristemporem qui sim hil ius acimporem nem corehent verio. Et lam accusant.